Meer informatie en uitleg over het GO! Beheersysteem als CMS

Het beheren van je website
kan eenvoudig(er) zijn

Welk beheersysteem kies je en waarom?


Het is niet altijd nodig, sommige websites blijven jaren hetzelfde en in dat geval zou het zonde zijn om tijd te steken in een beheersysteem. Maar als je een website hebt met bijvoorbeeld nieuws, openingstijden, een fotopagina of een portfolio met projecten dan is het handig om een beheersysteem (CMS) te koppelen.

Wordpress?

Als je een website wilt laten maken heb je vast gehoord hoe makkelijk, eenvoudig en goedkoop Wordpress is en dat je dat allemaal zelf kan installeren. Pas op, want dit is optimistisch. Als je zelf aan de slag gaat zal je zien dat het niet zo eenvoudig is en de tijd die je erin steekt is tijd die je waarschijnlijk beter aan je eigen 'business' kan besteden. Laat je je website door een webbureau maken, zorg dat je op de hoogte bent van de mogelijkheden die ze aanbieden. Het installeren van een 'template' is niet hetzelfde als bouwen van een website op maat.

Wordpress KAN goed worden ingezet, maar dan zal de ontwerper eerst een ontwerp maken en de programmeur plugins installeren of ontwikkelen die ten goede komen aan de functionaliteiten van jouw website. Als er klakkeloos een template (soms zelfs gratis) wordt gebruikt, installaties van plugins zonder beveiliging worden gedaan en de installatie van Wordpress niet is beveiligd dan kan het hackers aantrekken. Of je betaald wellicht veel te veel geld voor wat je krijgt.

Daarnaast kan het beheer van je website met Wordpress een gedoe zijn. Het hoeft niet maar het kan. Zorg dat je weet wat je krijgt en hoe het beheer werkt, ik heb in de afgelopen jaren regelmatig klanten gehad die Wordpress helemaal zat waren.

Er zijn nog zoveel meer systemen dan Wordpress, namelijk o.a: Joomla, Drupal, Concrete, CMS Made Simple, ModX, Typo3 en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Wordpress is echt niet altijd de beste keuze

GO! Beheersysteem

Voordat Wordpress bestond ben ik begonnen met het ontwikkelen van een eigen beheersysteem. Sinds 2004 ontwikkel ik dit CMS onder de naam: GO! Beheerysteem. Omdat ik alle ins en outs weet kan ik in een relatief korte tijd mooie beheerbare maatwerk websites ontwikkelen en koppelen met dit CMS. Daarnaast is het een beperkt systeem, waarmee ik bedoel dat de gebruiker enkel de mogelijkheden krijgt die we samen hebben besproken. Dit maakt het voor mij als programmeur en ontwerper makkelijk omdat er geen beperkingen zijn, geen templates en geen plugins en voor de beheerder van de website is het eenvoudig te beheren. Geen plugins, geen installaties, geen poespas.

De gehele content en inhoud is helemaal los van de structuur en vormgeving van de website. Alle vrijheid dus!

Er draai(den) sinds 2004 zo'n 100 websites op mijn systeem en ik heb systeem altijd doorontwikkeld. Daarnaast doet het wat het moet doen, niet meer en niet minder.
Ik werk graag op deze manier en dat bevalt mij en mijn klanten tot nu toe prima